Ay: Ağustos 2024

Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sistemi’nde başarılı olan inovasyon ve teknoloji alanında proje üretmek isteyen öğrenciler için düzenlediği ‘Limitless Makers Programı’ tamamlandı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, 81 ilden seçilen gençleri, bir aylık program süresince alanında uzman isimlerle buluşturduklarını belirterek, “Geliştiren, öğreten programlarımızla kariyer yolculuğunun başındaki gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

ANKARA (İGFA) – Gençlik ve Spor Bakanlığı, başarıyı ödüllendirmeye devam ediyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Limitless Makers’ (Sınır Tanımayan Çözümler) programı, dolu dolu geçen bir aylık programın ardından sona erdi.

Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) başarılı olarak yüzde 1’lik dilimde yer alan ve proje üretmeye istekli öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın inovasyon ve teknoloji alanındaki yetenekleri geliştirmeyi hedefleyen “Limitless Makers (Sınır Tanımayan Çözümler) programında buluştu.

Gençler, bir yandan akademik girişimciliği keşfederken diğer yandan teknik proje üretip, alanında uzman konuşmacı ve eğitmenlerle bir araya gelerek hem öğrendi hem de takım çalışmasını destekleyen aktivitelere katıldı.

İstanbul Riva Milli Takımlar Kamp Tesisinde, 04 – 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen program; “Yenilenebilir Enerji, Temassız ve Önleyici Teknolojiler, Yeni Nesil Teknolojiler, Dijital Hizmetler, Yapay Zeka ve Veri Bilimi, Nörobilim ve Genetik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri” gibi güncel konu başlıklarında gerçekleşti.

Dört haftalık kamp süresince, gençler teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarıyla teknoloji üretim süreçlerini yakından deneyimleme fırsatı buldular. Programın son haftasında ise öğrenciler, hazırladıkları final projelerini sunarak edindikleri bilgi ve deneyimleri sergilediler. Bu süreçle, gençlerin yaratıcı düşünme, problem çözme ve takım çalışması becerilerini geliştirmelerine katkı sağlandı.

“Geliştiren, öğreten, keşfeden programlarla gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Her alanda gençlerin yanında olduklarını ve bu yönde programlar geliştirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Yaz aylarının ilk haftalarında üniversiteye giriş sınavlarında başarıya ulaşan ve TÜBİTAK bursu kazanan gençlerimizi Vizyon Kamplarımızda buluşturarak, hedefleri doğrultusunda onlara yol arkadaşlığı yaptık. Hemen ardından da LGS’de başarıya ulaşan ve teknolojiye meraklı çocuklarımızla İstanbul’da bir aylık bir kamp programında bir araya geldik. Yeni eğitim-öğretim yılı boyunca da geliştiren, öğreten programlarımızla kariyer yolculuğunun başındaki gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Alanında uzman isimleri kariyer yolculuğunun çok başındaki gençlerle buluşturduklarını ifade eden Bakan Bak, şunları söyledi;

“Limitless Makers programı, gençlerimizin geleceğe dair umutlarını yeşerten ve onlara sınır tanımayan bir bakış açısı kazandıran platform oldu. Geleceğin bilim insanlarını ‘Limitless Makers Programı’nda buluşturduk. Bu yıl dördüncü kez alanında uzman isimler, gençlerimize bir ay boyunca yapay zekadaki gelişmelerden nörobilime, uzay teknolojilerinden dijital yeniliklere kadar pek çok başlıkta eğitimler verdiler; soruları yanıtladılar, merakları giderdiler, rehber oldular. Aynı zamanda yeni dostluklar kuruldu, geleceğin iş birliklerinin temelleri atıldı, üretim sürecinin heyecanı yaşandı. Gençlerimizin inovasyon ve teknoloji alanında gösterdikleri başarı, ülkemizin geleceği adına bizlere büyük umut veriyor.”

INTERPOL tarafından kırmızı bülten ile aranan 25 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “KUYU-21” operasyonlarında aranma kaydı bulunan 25 şüpheli yakalandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; 8 İlde düzenlenen “KUYU-21” operasyonlarında 18 ülke tarafından haklarında INTERPOL’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile aranma kaydı bulunan 25 şüpheli yakalandığını açıkladı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsi tek tek kazdıkları kuyulara düşecekler. ” ifadelerinde bulunan Bakan. Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca şu ifadelere yer verdi;

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 8 ilde; 

!Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere toplam 18 ülke tarafından İnterpol Kırmızı Bülten ve Difüzyon mesajı ile aranma kaydı bulunduğu tespit edilen 25 şahsa yönelik “KUYU-21” operasyonları düzenlendi!

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma veya Örgüte Üye Olma,Uyuşturucu Madde Ticareti,Kasten Öldürme,Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma,Cinsel Suçlar,Resmî Belgede Sahtecilik,Dolandırıcılık,Kara Para Aklama,İnsan Ticareti veGöçmen Kaçakçılığı suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edildi.

İnterpol tarafından aranan ve Emniyetimizin yaptığı titiz incelemeler sonucunda ülkemizde olduğu tespit edilip yakalanan şüpheliler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek, sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı!

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “FETÖ’cü hainleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu.

ANKAA (İGFA) – Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in beraberinde TSK Komuta Kademesi ve Bakan Yardımcıları ile katıldığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik etti. Yaklaşık bin yıldır vatanın ebedi muhafızlığını yapan aziz şehitleri rahmetle yâd eden, gazilere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Zafer’in mimarı ve mihmandarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı. Büyük Zafer’le milletin bağımsızlık iradesinin tescil ve tahkim edildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’e giden yolu açan bu önemli zaferin, aziz milletle birlikte onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun bayramı olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce yıllık şanlı geçmişi destanlarla dolu olan, vatana kastetmeye kalkışan olursa yeni kahramanlık destanları yazacak iman ve cesareti bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı şeref madalyası olarak her bir mensubunun yüreğine nakşettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Eylül 1922’de Dumlupınar’da bulunduğu beyanatta muzaffer Türk ordusuna, “Büyük Millet Meclisi orduları, meydan muharebesinde zalim ve mağrur bir ordunun asıl unsurlarını inanılmayacak kadar az bir zamanda imha ettiniz. Büyük ve asil milletimizin fedakârlıklarına layık olduğunuzu ispat ediyorsunuz. Sahibimiz olan büyük Türk milleti, istikbalinden emin olmaya haklıdır. Muharebe meydanlarında maharet ve fedakârlıklarınızı yakından görüyor ve takip ediyorum. Milletimizin hakkınızdaki takdirlerine aracılık etme vazifemi hiç durmadan yerine getireceğim. Bütün arkadaşlarımın Anadolu’da daha başka meydan muharebeleri verileceğini dikkate alarak ilerlemesini ve herkesin aklını, yiğitliğini ve gayretini yarışırcasına göstermeye devam etmesini isterim. Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri.” dediğini anımsattı. 

KARA HARP OKULUMUZ, 190 YILLIK TARİHİYLE ORDUMUZUN GÖZ BEBEĞİDİR

Her bir üyesi milletin öz evladı olan TSK’nın kahraman mensuplarıyla her zaman iftihar ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde tertiplenecek özel programla Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümü heyecanını birlikte yaşayacağız. Zaferler ayı olarak tarihimizde müstesna yer edinen ağustos ayını yine muhteşem bir zaferin coşkusuyla uğurlayacağız. Rabb’im ordumuzu ve tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza ve her daim muzaffer eylesin. Mekteb-i Harbiye-i Şahane ismiyle 1834 yılında kurulan Kara Harp Okulumuz, 190 yıllık tarihiyle ordumuzun göz bebeğidir. Yaklaşık iki asır boyunca Kara Harp Okulumuz, çok zorlu şartlarda görev yapan, vatan müdafaası için canını feda eden, askerî kimliği başarılarla dolu kahraman subaylar yetiştirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Mareşal Fevzi Çakmak, Ali Fuat Cebesoy, Fethi Okyar, Kazım Karabekir gibi adlarını tarihe ve milletimizin kalbine yazdıran nice mümtaz şahsiyetler bu çatı altında eğitim görmüş ve İstiklal Harbimizde çok önemli görevler üstlenmiştir.” –

ORDUMUZUN SAFLARINA YENİ ÇELİKTEN BİLEKLER EKLİYORUZ

Bu geleneğin güçlenerek devam ettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de ordumuzun en güçlü kalelerinden olan Kara Harp Okulumuzdan yetişen nice vatan evlatları, terörle mücadeleden sınır ötesi operasyonlara kadar çok büyük başarılara, zaferlere imza atıyor.” dedi. Peygamber ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesur, disiplinli ve fedakâr mensuplarıyla dünyanın en saygın orduları arasında yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

“Bugünkü törenimizde bunu bir adım daha öteye taşıyoruz. Kahraman ordumuzun saflarına yeni çelikten bilekler ekliyoruz. Kara Harp Okulumuzdan bu yıl 72’si dünyanın 14 farklı ülkesinden gelen misafirlerimiz olmak üzere, toplam 989 öğrencimiz mezun oluyor. Diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan her bir teğmenimizi tebrik ediyor, tek tek alınlarından öpüyorum. Mezunlarımızı en güzel şekilde yetiştiren hocalarımızı ve komutanlarımızı da tebrik ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yeniden yapılandırdığımız Harp Okullarımızın başarı grafiği sürekli yükseliyor. Kara Harp Okulumuzdan son 8 yılda 3 bin 912 Türk, 504’ü misafir toplam 4 bin 416 evladımızı mezun ettik. Yine bu dönemde SUTASAK eğitimlerini tamamlayan 141’i yabancı 9 bin 909 kardeşimiz, Kara Harp Okulundan mezun oldu. Kara Kuvvetlerimizde hâlihazırda görev yapan subay ve astsubaylarımızın yarısı, Milli Savunma Üniversitemizin mezunlarından oluşuyor. Bugün şu gerçeği çok net görebiliyoruz, 15 Temmuz ihaneti gibi bir devletin başına gelebilecek en büyük felaketi, olabilecek en az hasarla atlattık. FETÖ’cü hainlerin ordumuz bünyesinde açtığı tahribatı kısa sürede telafi ettik.” 

SIKINTILI DURUMLARA SON VERDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordunun sadece toplum nazarındaki itibarı açısından değil personel, eğitim, teçhizat, imkan ve yetenekler bakımından da eksiklerini giderdiklerini belirterek, TSK’ya kadro yetiştiren Harp Okullarını, meslek yüksekokullarını ve enstitüleri, Milli Savunma Üniversitesinin bünyesinde çok daha kaliteli, etkin ve modern eğitim verecek şekilde yeniden kurduklarını söyledi. Hayata geçirdikleri reformlarla TSK’ya yük, ayak bağı, gereksiz tartışmalara konu olan sıkıntılı durumlara son verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

“Yeni eğitim ve öğretim sistemimizle, millî iradenin üstünlüğü ilkesine bağlı, sadece millete hizmet eden, sadece devletinden ve onun meşru yöneticilerinden emir alan bir Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip olduk. Atılan tüm bu adımların, bırakın zayıflatmayı, ordumuzun gücüne nasıl güç kattığını sahada elde edilen başarılarda görüyoruz. Suriye’den Kuzey Irak’a, Libya’dan Somali’ye kadar Silahlı Kuvvetlerimiz, sorumluluk aldığı her yerde görevini alnının akıyla yerine getiriyor. Üniversitemizi karalamaya yönelik artan algı operasyonlarının arkasında ordumuzun asli vazifesine odaklanmadaki işte bu başarısı bulunuyor.”

FETÖ’CÜ HAİNLERİ RAHATSIZ ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve MSÜ’nün başarı grafiği yükseldikçe eski Türkiye artıklarının hazımsızlığının da arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yapılmaya çalışıldığının gayet farkındayız. Allah’ın izniyle buna fırsat vermeyeceğiz. FETÖ’cü hainleri ve vesayet heveslilerini başarılarımızla rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.” dedi. 

Millî Savunma Bakanından Genelkurmay Başkanına, kuvvet komutanlarından üniversite yönetimine herkesi emeklerinden dolayı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah’tan başarıları daim eylemesi temennisinde bulundu. 

HER TÜRK ASKER DOĞAR

Türk milletini diğer toplumlardan ayıran bazı muazzam vasıflar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bunların en başında adeta bizimle özdeşleşmiş olan ordu-millet bulunur. Tarihimiz boyunca devlet komutan, millet de asker olmuştur. Her Türk asker doğar. Bu söz milletimizin bu topraklarda yürüttüğü varlık yokluk mücadelesiyle eşleşmiştir. Nesilden nesile aktarılan askerlik milletimiz için bir meslekten ziyade din için, vatan için, devlet ve bayrak için namus borcu olarak görülmüştür. 2 bin 233 yılı aşkın köklü bir maziye sahip Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kodlarında hep bu anlayış hakimdir. Bugün de milletimizin ta kendisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin güvencesidir. Ordumuz ayrıca bir şeref payesi olarak onurla taşıdığı ay yıldızlı bayrakla dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar için de bir umut kaynağıdır.” 

Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki programda yurt dışında Türk bayrağını gururla dalgalandıran kahraman askerlerle kucaklaşacaklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 

“Burada şu hususu özellikle vurgulamak arzusundayım; Türkiye, coğrafya olarak bir köprü, kültürel anlamda bir merkez, ekonomik açıdan bir geçiş bölgesidir. Böyle bir coğrafyada özgür, başı dik ve bağımsız bir şekilde yaşamak öyle bir babayiğidin veya her babayiğidin harcı değildir. En basit bir zafiyet göstergesi bile milletimizi çok büyük tehditlerle karşı karşıya bırakabilir. Eğer bugün Gabar’da bu teröristleri gömdüysek, Tendürek’te bu teröristleri gömdüysek, Bestler Deresi’nde bu teröristleri gömdüysek bundan sonra da aynı kararlılıkla, aynı imanla gömmeye devam edeceğiz. Anadolu’yu vatan yapmak kadar ebedi vatanımız olarak muhafaza etmek de zordur. Burası rehaveti kaldırmaz, burası zayıflığı kaldırmaz, burası tembelliği, ataleti, boşvermişliği kaldırmaz. Burası neme lazımcılığı asla ve asla kaldırmaz.” 

NEREDE BİR SOYDAŞIMIZ VARSA MESELESİ BİZİM MESELEMİZDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki ve gönül coğrafyalarındaki hadiselere kulaklarını tıkarlarsa kendilerini kandırmış olacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: 

“Adriyatik’ten Asya bozkırlarına nerede bir soydaşımız varsa meselesi bizim meselemizdir. Kafkasya’dan Afrika’ya nerede bir kardeşimiz varsa derdi bizim derdimizdir. İki devlet tek millet şiarıyla hareket ettiğimiz can Azerbaycan ile nasıl birsek, berabersek Türk cumhuriyetlerindeki tüm kardeşlerimizle kalplerimiz aynı atmaktadır. Ecdadın dört asır boyunca barış, huzur ve esenlik içinde yönettiği Kudüs’e biz sırtımızı nasıl dönebiliriz? Gazi Mustafa Kemal’in düşman postalı değdirmemek için mücadele ettiği Filistin topraklarına biz gözlerimizi nasıl kapatabiliriz? İsrail’in 11 aydır soykırım uyguladığı Filistinli kardeşlerimizin feryatlarına kulaklarımızı nasıl tıkarız? İstanbul’la Kudüs-ü Şerif’i kim ayırabilir? Gazze’yi Gaziantep’ten kim kopartabilir? Daha bir asır önce Çanakkale’de yan yana mücadele ettiğimiz, yan yana şehit olduğumuz kardeşlerimizle aramıza kim duvar örebilir?” 

“Bize ne Filistin’den, Gazze’den? Kudüs’ten bize ne?” diyen kişinin, bu milletin tarihini bilmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Soruyorum, Gazi niçin Bingazi’deydi? Bingazi’ye niye gitmişti? Niye orada mücadele etmişti? İşte hepsi bu vatan aşkıyla devam eden bir ruhun, bir heyecanın adımıydı. Her kim Türkiye’nin ufkunu 782 bin kilometrekareye hapsetmeye çalışıyorsa, gafil değilse bu toprakların yabancısıdır.” dedi. 

ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇMEKTE TEREDDÜT GÖSTERMEYECEĞİNİZİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Gazi Mustafa Kemal’in ayak izinin olduğu topraklara bakmanın bile bugün verdikleri mücadelenin önemini anlamak için yeterli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

“Sevgili teğmenlerim, bizi sığ sulara hapsetmeye çalışanlara prim vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye merkezli düşünecek ama vizyonumuzu tüm dünyayı içine alacak şekilde geniş tutacağız. Kahraman ordumuzun şerefli birer subayı olarak devletimize sadakatle hizmet ederken sizlerin de bu hassasiyetle hareket edeceğinize inanıyorum. Sizlerden millî ve manevi değerlerimize çok sıkı sahip çıkmanızı, Türk milletinin ve millî iradenin her zaman emrinde olmanızı bekliyorum. Muazzez ve mukaddes görevinizi yerine getirirken gerektiğinde şehadet şerbetini içmekte tereddüt göstermeyeceğinizi çok iyi biliyorum. Ne diyor şair? ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.’ Sizlere güveniyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin diyorum.” 

Osman Yüksel Serdengeçti’nin “Bir kahraman bekliyoruz” şiirinden “Kal’a gibi dik başın bulutlarla yarışsın, dalga dalga saçların rüzgarlarla karışsın, adını nakşedelim eski kadim surlara, sesini haykıralım asırdan asırlara. Ufukları kaplasın bayraklarımız al al, göklere zaferlerimizi çizsin vahşi bir kartal, kahramanlar büyüsün masalda dev misali, eğilsin öpsün gökler, canım nazlı hilali. Selam dursun karşısında bütün şerefler, şanlar, namını tebcil etsin yıldızlar, kehkeşanlar.” mısralarını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı olarak her birinizi kalpten tebrik ediyor, tek tek alınlarınızdan öpüyor, yeni görev yerlerinizde Mevla’dan başarılar diliyorum. Birincilikle mezun olan teğmenlerimizi ayrıca kutluyorum.” dedi. 

Bugün açılışını yaptıkları yaklaşık 1500 kişi kapasiteli yeni caminin Kara Harp Okuluna hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın da Hava Harp Okulu Camisini hizmete vereceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Savunma Üniversitesindeki diğer okul yerleşkelerimizde 7 camimizin yapımı sürüyor. Bunları da inşallah 2025 baharında bitirmeyi planlıyoruz. Camilerimizin okullarımıza kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kılıcınız keskin, basiretiniz kavi, yolunuz açık olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Mudanya’da 30 Ağustos coşkusu

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Mudanya’da tarihi bir coşkuyla kutlandı. Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde, Kuva-yi Milliye ruhu yeniden hayat buldu.

BURSA (İGFA) – 102 yıl önce kazanılan Büyük Zafer, Mudanya’da düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlandı. İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar uzanan Zafer Yürüyüşü, halkın büyük ilgisiyle gerçekleşti. Yürüyüşün ardından Antalya Gençlik Tiyatrosu sanatçılarının Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı’nı anlattığı kitabından uyarlayarak sahnelediği “Kuva-yi Milliye: Bir Kurtuluş Savaşı Destanı” tiyatro oyunu, izleyicilere milli mücadele ruhunu yeniden yaşattı. Kutlamalara Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, belediye başkan yardımcıları, Muharip Gaziler Derneği Mudanya Temsilcisi İbrahim Özyurtlu, gaziler ve yüzlerce Mudanyalı katıldı.

BAŞKAN DALGIÇ: “TARİHİMİZİN BİLİNCİNDE OLMALIYIZ”

Etkinlikte bir konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, 30 Ağustos’un Türkiye için taşıdığı büyük öneme dikkat çekti. Dalgıç, “26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferle sonuçlandı. Samsun’da bir avuç devrimciyle başlayan kurtuluş mücadelesi, tüm milletimizin inancıyla zaferle taçlandı. Bugün burada bulunmamızın temelinde yatan bu mücadele ruhunu asla unutmamalıyız” dedi. Başkan Dalgıç, konuşmasında Kuva-yi Milliye ruhunun önemine de vurgu yaparak, “Tarihimizi unutmadan, bu mücadele ruhunu daima içimizde canlı tutmalıyız. Bu bilinçle hareket ederek, kazanımlarımıza sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
Mudanya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkuyla kutlanması, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine duyduğu derin saygıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Belediye tarafından organize edilen etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı ve milli birlik duygusunu pekiştirdi.

İzmit Körfezi’nde ‘Büyük Zafer’in coşkusu

Kocaeli sahillerinde hayata geçirdiği dev yatırımlar ile bu sahillerde yüzme şampiyonalarının yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, su sporlarına verdiği desteklerle büyük bir vizyon ortaya koyuyor.

KOCAELİ (İGFA) – Bağımsızlık mücadelemizin en büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İzmit Körfezi’nde Açık Su Yüzme Şampiyonası gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Seka Park Uçurtma Tepesi Sahili’nde düzenlenen şampiyonada yüzücülere başarı dileklerini ileten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yarışmanın başlangıç startını verdi.

TOPLAM 154 YÜZÜCÜ HEDEFE KULAÇ ATTI

Seka Park’tan başlayıp Başiskele Sahili’ne uzanan 5 bin 100 metrelik zorlu parkurda kadın ve erkek kategorilerinde 15 farklı yaş grubundan toplam 154 yüzücü azmin ve hızın sınırlarını zorlayarak hedefe kulaç attı. Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Müsabaka Talimatları’nın uygulandığı yarışlar 150 dakikada tamamlanırken belirtilen sürede yarışı tamamlayamayan yüzücüler tekneler eşliğinde sudan çıkarıldı. Kulaçların madalya ve ödül için atıldığı yarışlarda sporcuların heyecanı ve kazanma hırsı görülmeye değerdi. Sporseverler, rakiplerini geçerek kürsüye çıkmak için İzmit Körfezi’nin eşsiz mavi sularında mücadele veren yüzücüleri ilgiyle takip etti.

MADALYA VE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yaş gruplarının ayrı ayrı değerlendirildiği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda her kategoride ilk üçe girmeyi başaran kadın ve erkek sporculara madalya ile nakdi ödül verildi. Birinciye 4 bin 500 TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 3 bin 500 TL ödülün verildiği şampiyonada dereceye giren yüzücülere madalyalarını Büyükşehir yetkilileri ile Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü takdim etti. Hatıra fotoğrafının ardından spor ve sporcunun dostu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden yüzücüler törenden mutlu ayrıldı.

ERKEKLER 13 YAŞ KATEGORİSİ

1-Ali Yağız Çelik

2-Tuna Büyükpınar

3-Ata Karabekiroğlu

ERKEKLER 14-15 YAŞ KATEGORİSİ

1-Emre Fatih Kartal

2-Eymen Baş

3-Kağan Koçal

ERKEKLER 16-17 YAŞ KATEGORİSİ

1-Eymen Taha Turan

2-Utkan Barış

3-Buğra Eren Yeğen

ERKEKLER 18-19 YAŞ KATEGORİSİ

1-Demir Çakıroğlu

2-Burak Kirman

3-Mehmed Akif Öztürk

ERKEKLER 20-24 YAŞ KATEGORİSİ

1-Fırat Çalık

2-Abdulrahman Altabba

ERKEKLER 25-29 YAŞ KATEGORİSİ

1-Ata Ateş

2-Tolga Canbazoğlu

ERKEKLER 30-34 YAŞ KATEGORİSİ

1-Hamza Kara

ERKEKLER 35-39 YAŞ KATEGORİSİ

1-Muhammed Naim Mısıroğlu

2-Fatih Yıldırım

3-Hakan Karadeniz

ERKEKLER 40-44 YAŞ KATEGORİSİ

1-Burhanettin Bal

2-Mutlu Çimiç

3-İbrahim Yeşilyurt

ERKEKLER 45-49 YAŞ KATEGORİSİ

1-Omar Daaboul

2- İlker Baştürk

3-Evrim Yiğit

ERKEKLER 50-54 YAŞ KATEGORİSİ

1-Alper Gezmiş

2-Murat Meto

3-Mehmet Akif Çomoğlu

ERKEKLER 55-59 YAŞ KATEGORİSİ

1-Mohamed Altabba

2-Aydın Yıldızay

3-Muhittin Yılmaz Apak

ERKEKLER 60-64 YAŞ KATEGORİSİ

1-Zafer Özdem

2-Mustafa Aydoğdu

3-Mustafa Pehlivanlar

ERKEKLER 65-69 YAŞ KATEGORİSİ

1-Kamil Köseoğlu

2-Ali Hasanlar

ERKEKLER 70 YAŞ VE BÜYÜKLER KATEGORİSİ

1-Şerafettin Sönmez

KADINLAR 13 YAŞ KATEGORİSİ

1-Berra Aslan

2-Meyra Kocaman

3-Asude Emel Selçuk

KADINLAR 14-15 YAŞ KATEGORİSİ

1-Nida Başaran

2-Nisa Başaran

3-Ecren Karagöl

KADINLAR 16-17 YAŞ KATEGORİSİ

1-Mürya Karayel

2-Aysima Sezer Sezer

3-Göksu Çivi

KADINLAR 18-19 YAŞ KATEGORİSİ

1-Emel Haşimoğlu

2-Nehir Şimşek

KADINLAR 20-24 YAŞ KATEGORİSİ

1-Öykü Gökalp

KADINLAR 30-34 YAŞ KATEGORİSİ

1-Burcu Güldalı

KADINLAR 40-44 YAŞ KATEGORİSİ

1-Sinem Özperçin

2-Pervin Anbarcılar

KADINLAR 45-49 YAŞ KATEGORİSİ

1-Şule Urasoğlu

KADINLAR 55-59 YAŞ KATEGORİSİ

1-Deniz Güler

2-Çilem Çelik

Türkiye’nin en büyük graffiti şenliği Bursa’da başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük graffiti şenliği olarak bilinen etkinlik, yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen toplam 46 graffiti sanatçısı, şenlik kapsamında hünerlerini sergileyerek sokak sanatını yeniden tanımlıyor.

BURSA (İGFA) – Etkinliğe katılan ünlü graffiti sanatçısı LETHE, sokak sanatının yanlış algılandığını belirterek, grafitinin yalnızca bir karalama değil, sanatsal bir ifade biçimi olduğunu vurguladı. “Bu tarz organizasyonlara ihtiyacımız var. Sokak sanatı biraz farklı algılanıyor. Grafiti karalama olarak görülüyor, ancak bunun sanatsal bir boyutu da var. Bu tarz sanatı ve sanatçıyı öne çıkaran organizasyonların devam etmesini istiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyoruz,” dedi.

MEHMET ARİF DEMİRÖREN: “BURSA, MARMARA BÖLGESİ’NDE ÖNCÜ ROL ÜSTLENİYOR”

Grafiti sanatçısı ve iş insanı Mehmet Arif Demirören ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sanatçılara üst düzey bir hizmet sunduğunu ve Marmara Bölgesi’nde bu tür bir etkinliğe ev sahipliği yapan tek belediye olduğunu belirtti. Demirören, “40 farklı şehirden ve yurtdışından gelen sanatçılarla birlikteyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, bu organizasyona ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ederiz. Bu tür etkinlikler, sokak sanatının hak ettiği değeri görmesini sağlıyor,” ifadelerini kullandı.

SOTE149, OVERGRİME VE KUŞ149: “SOKAK SANATI DESTEKLENMELİ”

Etkinliğe katılan ve Sote149, Overgrime, Kuş149 gibi mahlaslarla bilinen graffiti sanatçıları, sokak sanatlarının daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladılar. “Bu tarz sokak sanatlarının daha çok öne çıktığı etkinliklerin daha fazla destek görmesini istiyoruz. Bütün büyükşehirlerde bu etkinliklerin artmasını talep ediyoruz,” dediler. Sanatçılar, grafiti sanatının illegal olarak başladığını ancak doğru yerlerde yapıldığında herkes tarafından kabul görebileceğini ve yasal etkinliklerle sanatlarını icra etme imkânı bulduklarını belirttiler.

SOKAK SANATI YASAL PLATFORMLARDA HAK ETTİĞİ YERE ULAŞIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu şenlik, sokak sanatının sadece illegal bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda topluma sanatsal bir değer kazandırabileceğini gözler önüne seriyor. Etkinlik, Türkiye’deki diğer büyükşehir belediyelerine de örnek teşkil edecek nitelikte.

Graffiti şenliği, yalnızca sanatçıları değil, sanata ve sokak kültürüne ilgi duyan herkesi bir araya getirerek, sokakların sanatla buluştuğu bir platform oluşturuyor. Bu tür etkinliklerin artması, sokak sanatının daha geniş kitlelere ulaşmasına ve toplumda kabul görmesine katkı sağlıyor. Bursa’da başlayan bu hareketin, diğer şehirlerde de yankı bulması ve sokak sanatının hak ettiği değeri görmesi umuluyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı Malkara’da coşku içerisinde kutlandı

30 Ağustos 1922’de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için kutlanan Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Malkara’da coşku içerisinde kutlandı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlama etkinliklerine 30 Ağustos 2024 Cuma günü saat 9.30’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlandı.

Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğg. Cem Kamil Sağcan, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Cihan Tuncer, İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Mehmet Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Özçoban, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, gaziler, Asker-i Erkan, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Malkara Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Malkara Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızın söylenmesi ile birlikte bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından saat 9.45’de Kaymakamlık Makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Bulvarı üzerinde saat 10.00’da başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde Malkara İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğg. Cem Kamil Sağcan, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılanların bayramını kutladılar.

30 Ağustos Zafer Bayramı programında Hava Savunma Teğmen Muharrem İşçi’nin yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından,  Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Azra Çiçekli “30 Ağustos”, Halim Mert Çimen ise “Zafer Türküsü” adlı şiiri okudular.

Kutlama töreninde Malkara Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibi gösterisi sergilediler.

Halk oyunları ekibi gösterisinin ardından törene katılan askeri birliklerin ve gazilerin tören geçişinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı sona erdi.

Bolu Dağı Tüneli için tarih verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren portalın Kaynaşlı yönünde uzatılması çalışmalarına 31 Temmuz’da başladıklarını anımsatarak, “50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül’de tamamlamayı hedefliyoruz. Orta refüjdeki 3 bin 500 metrelik beton oto korkulukların 2 bin 800 metresini ve toplam 19 bin 400 metrekare olan viyadükler arası koruma ağının da tamamını yeniledik.” dedi. Bakan Uraloğlu, bu çalışmalarla birlikte Bolu Tüneli’nin İstanbul yönünde hizmet veren tüpünün 67 metre uzamasını sağlayacaklarını ve bölgede yaşanabilecek olası heyelanlara karşı ulaşım güvenliğini maksimum düzeye çıkaracaklarını kaydetti.

BOLU (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Burada yaptığı açıklamada Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde 2022 yılında meydana gelen heyelanın ardından tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı yönünde uzatılmasına karar verdiklerini ifade eden Uraloğlu, Bu kapsamda yapılan çalışmaların ilk ayağı olarak İstanbul-Ankara yönündeki ulaşımı sağlayan tüpü 2023 yılı içerisinde 90 metre uzatarak hizmete açtıklarını anımsatarak, çalışmaların ikinci ayağı kapsamında Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılması çalışmalarına ise 31 Temmuz’da yani bir ay önce başladıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, “50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül’de tamamlamayı hedefliyoruz ve çalışmalarımızı planlarımıza uygun bir şekilde başarıyla sürdürüyoruz.” diye konuştu. 

  

Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, proje kapsamında; tünel portalının betonarme temel imalatlarını tamamladıklarını, tünelin 67 metrelik çelik yapı imalatında 32 metre ilerleme sağladıklarını bildirdi. Toplam 256 metre uzunluğundaki forekazık imalatlarını bitirdiklerini ifade eden Uraloğlu, “Yine değişimini planladığımız 4 adet viyadük genleşme derzinden 3’ünde kaynak işlerini de tamamladık ve betonlarını attık. 4. derzde kaynak çalışmalarına devam ediyoruz. Bu derzler hem yapı hem de trafik güvenliği için çok kıymetliydi. Geçmiş zamanlarda şerit daraltarak yaptığımız onarımlar vardı, onları da ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca orta refüjdeki 3 bin 500 metrelik beton oto korkulukların yaklaşık 3 bin metresini ve toplam 19 bin 400 metrekare olan viyadükler arası koruma ağının da tamamını bitirmiş olduk. Bu çalışmalarımızla birlikte Bolu Tüneli’nin İstanbul yönünde hizmet veren tüpünün 67 metre uzamasını sağlayacağız. Böylece bölgede yaşanabilecek olası heyelanlara karşı ulaşım güvenliğini de maksimum düzeye çıkarmış olacağız.” ifadelerini kullandı. 

  

“MEYDANA GELEBİLECEK OLASI BİR HEYELANIN ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEMESİNİN ÖNÜNE GEÇİYORUZ” 

Yapılan çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Abant ve Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesiminde İstanbul yönündeki trafiği geçici olarak D-100 Devlet Yolu’na aktardıklarını belirten Uraloğlu, D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde trafiğin yoğun seyrettiğini söyledi. Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi, Bakacak, Karanlıkdere, Kaynaşlı kesimlerinde araç yoğunluğu oluştuğunu kaydeden Uraloğlu, “Ama bu, göğüslemek zorunda olduğumuz kısa süreli bir sıkıntı. Bildiğiniz üzere maalesef son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak mevsim normallerinin çok üstünde yağışlarla karşılaşıyor, sel ve toprak kayması gibi olumsuz etkilere maruz kalıyoruz. Artık, iklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar insanlığın ortak meselesi oldu. Hatırlarsanız geçen yıl Temmuz ayı içinde yoğun yağışların olumsuz etkilerini; Karadeniz Bölgesi’nin neredeyse tamamında yaşadık. O günlerde de dile getirdiğimiz üzere; daha radikal kararlar alarak yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için önlemlerimizi arttıracağız demiştik. Bolu dağı tünelindeki bu çalışmalarımızın ardından olası bir yoğun yağış döneminde bu kesimde daha önce yaşadığımız olumsuz durumların hiçbirini yaşamayacağız. Ankara yönünde ulaşım sağlayan tüpün tünel portalının 90 metre ve şu anda çalışmaları devam eden İstanbul yönündeki tünel portalının 67 metre uzatılmasıyla; meydana gelebilecek olası bir heyelanın ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçiyoruz.” dedi. 

  

“AĞIR TAŞITLARIN D-100 DEVLET YOLU’NU VE ANADOLU OTOYOLU’NU KULLANIMLARINI SINIRLANDIRMIŞTIK, UYGULAMA 1 EYLÜL’DE DE DEVAM EDECEK” 

 

D-100 yolunda yaşanan yoğunluğun geçici olduğunun altını çizen Uraloğlu, çalışmaları çok kısa bir süre sonra Eylül ayının 19’unda bitirmeyi planladıklarını söyledi. Çalışmalar bittiğinde Bolu dağı geçişinde bu tür nedenlerden dolayı trafik kesintisinin bir daha olmayacağını vurgulayan Uraloğlu, “Mevcut durumda, Bolu Dağı geçişinde özellikle Pazar günleri meydana gelen yoğunluğun azaltılması amacıyla 18 ve 25 Ağustos Pazar günleri ağır taşıtların D-100 Devlet Yolu’nu ve Anadolu Otoyolu’nu kullanımlarını sınırlandırmıştık. Bu uygulamaya 1 Eylül 2024 Pazar günü yani yarın da devam edeceğiz. Saat 14.00-23.00 saatleri arasında yapacağımız denetimlerle ağır taşıt trafiğinin Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolunu ve otoyolu kullanmalarını sınırlandıracağız. Sınırlandırma işlemi Ankara tarafında şehrin çıkış noktalarından; Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı’ndan itibaren yapılacak. Bu süreçte ağır taşıt trafiğini Ankara Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu- Akyazı güzergahı üzerinden sağlayacağız. Tabi bu yolu, ağır taşıtlar haricindeki tüm araç sürücüleri de alternatif bir güzergâh olarak kullanabilirler. Ankara-İstanbul yönünde Anadolu Otoyolu ve Ankara-Bolu Devlet Yolu’nu tercih eden ağır taşıtlar haricindeki araç sürücüleri ise Bolu Dağı geçişinde D-100 Devlet Yolu’na alternatif olarak; Bolu-Mudurnu-Akyazı aksını tercih edebilirler.” diye konuştu. 

  

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR DEĞERLENDİRİLMELİ 

Bu noktada sürücülerden çalışmalar tamamlanana kadar sürecek 19 günlük süreçte seyahat planlarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurmalarını isteyen Bakan Uraloğlu, alternatif güzergahların değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Uraloğlu, “Elbette can güvenlikleri için çalışma yapılan kesimlerdeki trafik işaret ve işaretçilerine de muhakkak uymalarını bekliyoruz.  Bu düşüncelerle Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’ndeki başarılı çalışmalarından dolayı tüm karayolcu çalışma arkadaşlarıma, Bolu Valiliğimize ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Bekarlığa veda partisinde coştular

Bursa’da 7 Eylül’de dünya evine girecek olan Damla Deveci ve Erdal Toprak Doğan çiftinin düğününün öncesinde gelin Damla ve arkadaşları bekarlığa veda partisinde doyasıya eğlendi.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın gözde kafelerinden Mor Çilek’te bekarlığa veda partisi yapan, 7 Eylül’de Erdal Toprak Doğan ile hayatını birleştirecek olan gelin Damla Deveci ve arkadaşları, DJ müzikleriyle doyasıya eğlenirken, gelinin arkadaşlarının sürpriz pastası da geceyi renklendirdi.


DJ müzikleriyle kurtlarını döken gelin Damla Deveci ve kız arkadaşları, gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi.

Selçuklu’da yaz dönemi dolu dolu geçti

Yaz döneminde de öğrencilerden yoğun ilgi gören Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi ile Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde yaz kursları sona erdi. Yaz döneminde bu merkezlerden toplamda 1059 katılımcı istifade etti.

KONYA (İGFA) – Okul Dışı Eğitim Ortamları ile eğitime farklı bir bakış açısıyla değer katan Selçuklu Belediyesi yıl boyunca sürdürdüğü eğitimleri yaz döneminde de devam ettirdi. Bu kapsamda Selçuklu Gelişim ve Teknolojisi ile Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde verilen yaz dönemi eğitimleri de sezonu yoğun bir ilgiyle kapatarak 1059 kişiye bu eğitimlerden yararlanma imkanı sundu.

 

 “OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARIMIZ YAZ DÖNEMİNDE DE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”

Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye programları (SETAP)  ile binlerce çocuğa, gence ve yetişkine kendini geliştirme ve yeteneklerini keşfetme imkanı sunduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ Okul Dışı Öğrenme Ortamları ile binlerce öğrencimizin eğitim hayatına farklı bir bakış açısı ile katkı sağlıyoruz. Yıl boyu devam eğitimlerimiz yaz döneminde de yoğun bir ilgi görerek devam etti. Dolu dolu bir eğitim alan katılımcılarımız yaz aylarını hem daha verimli geçirdiler hem de yeni yıla donanımlı bir şekilde kendilerini hazırladılar. Modern teknolojinin sağladığı tüm imkanları başta çocuklarımız olmak üzere her yaştan hemşehrimizin hizmetine sunduğumuz bu merkezlerimizde iletişim becerisi yüksek, çağın getirdiği yeniliklere açık özgüven sahibi bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini yıl boyunca olduğu gibi  yaz döneminde de aldık ve bu doğrultuda  oldukça yoğun bir yaz dönemi geçiren Gelişim ve Teknoloji Akademimizden yetişkin, lise ve ortaokul gruplarında toplam 678 katılımcımız 12 branşta eğitim aldı. Yine sanat ve beceri alanında öğrencilerimizin ufkunu açan Selçuklu Sanat Tasarım Atölyemizden de ilkokul, lise ve ortaokul gruplarında 381 katılımcımız 9 branşta eğitimlerini tamamladı. Selçuklu’ya kazandırdığımız bu örnek eğitim modeli ile Türkiye Yüzyılı vizyonu ile  daha nice donanımlı nesiller yetiştirmeye aynı özen ve heyecanla devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızda paydaşlarımız olan Selçuklu Kaymakamlığımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve bize her zaman destek veren ailelerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 

YAZ DÖNEMİ KURSLARINDA SELÇUKLU GELİŞİM TEKNOLOJİ ATÖLYESİ;

Yetişkin, lise ve ortaokul gruplarında toplam 678 katılımcının eğitim aldı. Selçuklu Gelişim Teknoloji Akademisi eğitim programında  İhaMekatronik, Siber Güvenlik, CBS Harita Okur Yazarlığı,Sedep Vefa Gençlik, Genç Kalemler Yazarlık ve Hitabet, Tarih, Hat Sanatları Atölyesi Takı Tasarım,Fotoğrafçılık,  Müzik, Moda Tasarım, Organik Oyuncak Üretim atölyesi olmak üzere 12 branşta eğitim verdi. 

 

SELÇUKLU SANAT TASARIM ATÖLYESİ’NDEN
Yaz döneminde de ilkokul, lise ve ortaokul gruplarından toplam 381 katılımcı faydalandı. Selçuklu Sanat Tasarım Atölyesi’nde öğrenciler  çini ve seramik,resim, kağıt katlama, ahşap, robotik kodlama olmak üzere 5 branşta eğitim aldı.